SPORT

Od mržnje do prijateljstva – spektakl u Australiji kao nova potvrda

Novak Đoković i Nik Kirjos odigraće prijateljski meč na čuvenoj Rod Lejver Areni 13. januara, svega tri dana pred početak Australijan opena, saopštili su organizatori.
Sputnik
Karte za spektakularni egzibicioni meč kostaće svega 20 australijskih dolara, a kompletan prihod od prodatih ulaznica otići će na račun Fondacije australijskog tenisa koja će sredstva proslediti u humanitarne svrhe.
Novak Đoković i Nik Kirjos trebalo je da se sastanu u Dubaiju, ali se Novak tada povukao zbog lakše povrede što je razočaralo i razbesnelo navijače. Ipak, stvorili su se uslovi za spektakl u kojem će Australija imati priliku da uživa neposredno pred početak prvog kalendarskog Grend slema, zakazanog za 16. januar.
Novak Đoković i Nik Kirjos trenutno imaju fantastičan odnos, pun poštovanja, postali su prijatelji, iako je prethodno temperamentni Australijanac bio dežurni kritičar srpskog teniskog asa.
Njihova priča od mržnje do prijateljstva dobila je zaokret od 180 stepeni nakon što je Kirjos stao na Novakovu stranu nakon što mu je Australija okrenula leđa i zabranila mu 2022. godine da igra u Melburnu zbog toga što nije vakcinisan.
SPORT
„Skromnost i jednostavnost, to je Novak!“ – Jerik iz Kazahstana za Sputnjik o ljubavi prema Đokoviću
Jedan od retkih sa Tura koji su imali šta da kažu i da podrže istinskog šampiona Đokovića, bio je upravo Nik, koji je poznat kao osoba bez dlake na jeziku.
Njegov, pre svega, ljudski gest dobija na težini ako se uzme u obzir da je direktno govorio protiv svoje zemlje, pružajući podršku Đokoviću u najtežem trenutku u njegovoj velikoj karijeri.
I ne samo što je javno podržao Novaka, već mu je slao i poruke podrške i upravo od tada su postali prijatelji što konstantno i potvrđuju, a spektakl na Rod Lejver Areni je trenutno najbolji primer za to.
Egzibicioni meč zakazan za 13. januar biće prvo ukrštanje reketa Đokovića i Kirjosa još od fantastičnog finala na Vimbldonu, kada je srpski teniski as izašao kao pobednik.
Inače, Novak je zakazao i prvi trening u Melburnu, a interesantno da će to biti protiv Rusa Danila Medvedeva kojeg je savladao u polufinalu turnira u Adelejdu, gde je posle u finalu bio uspešniji i od Amerikanca Sebastijana Korde, osvojivši titulu.
SPORT
Đoković je došao, igrao i pobedio – a sve je počelo rakijom i pečenjem pre 18 godina
SPORT
Beloruskinja zakoračila trofejom u 2023. godinu
SPORT
Novi udarac za Australijan open – još jedna šampionka se povukla
Komentar