SPORT

Kralj Novak stigao u Melburn

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, stigao je u Melburn gde će od 16. do 29. januara jurišati na jubilarni 10. trofej na prvom kalendarskom Grend slemu - Australijan openu.
Sputnik
Praktično godinu dana od agonije koja je trajala 11 dana i završila se deportacijom Srbina,
Novak Đoković je ponovo na mestu gde je apsolutni kralj sa rekordnih devet titula, a osvajanjem jubilarne 10. izjednačio bi se po broju najvećih trofeja sa Rafaelom Nadalom - 22.
Za razliku od prošle godine kada je bio persona non-grata jer nije vakcinisan i nisu mu dali da se nadmeće u Melburnu, sada je doček bio potpuno drugačiji. Potpisivao je autograme i slikao se sa navijačima neposredno pos sletanju čarterom iz Adelejda u Melburn.
Čitav događaj i kraljevski doček koji je imao srpski teniski as i osvajač titule u Adelejdu, snimile su kamere "9nwes Melbourne".
O povratku Đokovića u Melubrnu i učešću na Australijan openu pričao je bivši direktor AO Pol Meknami.
On je poručio da je srećan što vidi Đokovića ponovo u Australiji.
„Veoma sam srećan što je Novak ponovo u Australiji. Nisu baš svi složni oko njegovog stava vezanog za vakcinaciju protiv virusa korona, ali mislim da je platio preveliku cenu. Odustao je od dva Grend slema u 2022. godini kako bi ostao dosledan svojim uverenjeima i principima. Nadam se da će ga navijači dočekati na najbolji način“, izjavio je Pol.
SPORT
Od mržnje do prijateljstva – spektakl u Australiji kao nova potvrda
SPORT
„Skromnost i jednostavnost, to je Novak!“ – Jerik iz Kazahstana za Sputnjik o ljubavi prema Đokoviću
Komentar