SPORT

Novi udarac za Australijan open – još jedna šampionka se povukla

Samo dan nakon što se sa Australijan opena povukla Venus Vilijams, isto je odlučila i dvostruka šampionka u Melburnu – Naomi Osaka.
Sputnik
Japanska teniserka, koja je bila najbolja na Australijan openu 2019. i 2021. godine, neće se nadmetati na pomenutom turniru, a odluka o tome saopštena je na zvaničnom Tviter profilu AO.
Osaka koja se nalazi na 47. mestu VTA rang liste još od septembra nije odigrala zvaničan meč, pa je donekle i logičan sled okolnosti i odluka da se povuče sa prvog kalendarskog Grend slema.
„Naomi Osaka se povukla sa Australijan opena. Nedostajaće nam“, stoji u zvaničnoj objavi Australijan opena na pomenutoj društvenoj mreži.
Podsetimo, Naomi Osaka u poslednje vreme vodi veliku bitku sa psihološkim umorom i često je izbegavala obraćanje medijima i kada je igrala turnire, jer je rekla da joj to predstavlja ogroman napor sa kojim ne ume da izađe na kraj.
Dan pre japanske teniserke sa Australijan opena se povukla i Venus Vilijams, samo što je kod nje u pitanju problem sa povredom.
Sedmostruka šampionka i dvostruki finalista u Melburnu, povredila se početkom januaara na turniru u Oklendu.
Venus je za GS u Melburnu dobila specijalnu pozivnicu organizatora i očekivalo se da će to biti njen 22. Australijan open, ali od toga, nažalost, ipak neće biti ništa.
Početak Australijan opena zakazan je za 16. januar.
SPORT
Đoković je Nadalu poslao jasnu poruku – zabranjivali ga, a on ponovo stigao Španca
SPORT
Đoković posle 92. titule i izbacivanja brata iz lože: Marko, volim te!
Komentar