SPORT

Beloruskinja zakoračila trofejom u 2023. godinu

Beloruskinja Arina Sabalenka osvojila je turnir u Adelejdu, pošto je u finalu u dva seta pobedila Čehinju Lindu Noskovu rezultatom 6:3, 7:6(4).
Sputnik
Arina Sabalenka okončala je 2022. godinu bez trofeja, ali je već u prvim danima nove godine prekinula „post“ i pokazala da je spremna za velika dela.
Pehar koji je podigla u Adelejdu u ženskoj konkurenciji, dok je kod muškaraca najbolji bio srpski as Novak Đoković, bio je njena 11. VTA titula, a prva još od maja 2021. godine kada je pokorila Madrid.
Finalni dvoboj Sabalenke i Noskove u AUstraliji okončan je posle 103 minuta borbe, a dominaciju Beloruskinje potvrđuje činjenica da je do titule stigla bez izgubljenog seta!
Interesantno, Arini je ovo treći put u karijeri da osvaja trofej na startu godine. Prethodno joj je to pošl za rukom u Šenženu 2019. i Abu Dabiju dve godine kasnije.
Kada je u pitanju Čehinja Linda Noskova, ona je uprkos porazu ostvarila veliki rezultat i postala je prva teniserka koja je stigla do finala turnira iz Serije 500, još od Karoline Voznijacki u Nju Hejvenu 2008. godine.
Noskova ima samo 18 godina i pred njom je velika karijera u slučaju da je zaobiđu povrede i da nastavi naporno da trenira.
SPORT
Novi udarac za Australijan open – još jedna šampionka se povukla
SPORT
Đoković je Nadalu poslao jasnu poruku – zabranjivali ga, a on ponovo stigao Španca
Komentar