DRUŠTVO

Odlikovan direktor Ruskih železnica u Srbiji

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin nagradio je Ordenom prijateljstva direktora ogranka RŽD Internešnl u Srbiji Mansurbeka Sultanova za „veliki doprinos jačanju saradnje između Rusije i Srbije u oblasti saobraćaja“.
Sputnik
Orden prijateljstva direktoru Ruskih železnica uručio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan – Harčenko koji je rekao da je odlikovanje Sultanova "prirodno i očekivano" te da je "odlikovanje je pronašlo svog heroja“.
Zahvaljujući na Ordenu, Sultanov je istakao da za njega kao dravljanina Uzbekistana, koji rukovodi projektima koje Ruska Federacija uspešno realizuje u Republici Srbiji, odlikovanje predstavlja veliku čast.
„Za mene je ovo danas veoma važan dan, izuzetna mi je čast da dobijem ovo veliko odlikovanje u ovom, nimalo lakom vremenu“
Ambasador Aleksandar Bocan -Harčenko oručuje Orden prijateljstva direktoru ogranka RŽD Internešnl u Srbiji Mansurbeku Sultanovu
Svečanoj ceremoniji uručenja ordena u ambasadi Ruske Federacije u Beogradu prisustvovao je prvi zamenik generalnog direktora Ruskih železnica Sergej Pavlov, direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Nebojša Šurlan, i mnogobrojni predstavnici obe kompanije.
Orden prijateljstva je državna nagrada Ruske Federacije, koja se dodeljuje od 2. marta 1994. godine. Njegov autor je sovjetski i ruski umetnik Aleksandar Žuk. Orden je napravljen od srebra sa pozlatom, okružen lovorovim granama sa zelenim i crvenim tačkama od rubina.
Orden prijateljstva je državna nagrada Ruske Federacije, koja se dodeljuje od 2. marta 1994. godine.
Do sada su tim ordenom nagrađivani kako strani državljani, tako i državljani Rusije, za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, saradnje i uzajamnog razumevanja među narodima, za zbližavanje i uzajamno bogaćenje kultura, za veliki učinak u realizaciji zajedničkih ekonomskih projekata i privlačenje stranih sredstava u ekonomiju Rusije.
Ukaz o dodeli Ordena prijateljstva predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin potpisao je 5. septembra 2022. godine.
Komentar