SPORT

Osvojio je Vimbldon osam puta, ali ne može da uđe tamo kada hoće – „Gde ti je kartica, Rodžere?“

Kada kažemo Vimbldon nema sumnje da je Rodžer Federer automatski jedan od najvećih simbola ovog uglednog turnira. Opet, to ne mora da znači da može da kroči na terene čuvenog Ol Inglend kluba u Londonu kada on to želi.
Sputnik
Švajcarac koji se penzionisao ove godine ispričao je kako nedavno nije mogao da uđe u čuveni londonski teniski kompleks u kojem je trijumfovao čak osam puta.
„To se desilo pre dve nedelje. Bio sam u Tokiju zbog obaveza prema svom sponzoru, i vratio se na Vimbldon, tačnije kod doktora u London da čujem drugo mišljenje oko kolena koje me još boli. Nisam mogao da potvrdim Vimbldonu da ću svratiti u posetu, jer sam imao obaveze kod kuće, porodicu i decu“, ispričao je Federer u jednom poznatom tok-šou programu.
„Kada sam završio kod doktora i pogledao na sat video sam da imamo dva sta da ubijemo vreme. Rekoh treneru šta ćemo, na aerodrom ili na čaj u Vimbldon? Pa sam odlučio da odemo u klub. Ali nisam nikada išao na Vimbldon kad nije turnir. Tako sam došao na kapiju na koju dolaze gosti. Izašao sam da razgovaram sa šeficom obezbeđenja, i pitao je gde je ulaz. Ona mi je pokazala ovamo, uz napomenu da moram da budem član.“
„Kada osvojiš Vimbldon automatski postaješ član, ali nemam pojma o članstvu ni gde mi je ta kartica. Zato sam je pitao i opet mi je rekla gde je ulaz, i da moram da imam karticu. Rekao sam joj da kada sam ovde uglavnom sam kao igrač i da znam gde treba da uđem, a ona mi je rekla da idem ovamo, ali moram da budem član. Onda sam joj očajnički rekao da sam osvojio Vimbldon osam puta, molio je, gde da uđem. Nije me pustila“, kroz smeh je ispričao Rodžer.
„Onda smo otišli iza kapije na drugu stanu, izašao sam iz kola i na mene je naleteo čovek, prepoznao i pitao da li može selfi. Onda me drugi član obezbeđenja prepoznao, ali pitao jel imam karticu? Nisam imao, ali su mi otvorili, popio sam čaj sa predsednikom i proveli smo lepih sat vremena", zaključio je Federer.
SPORT
Englezi se uplašili, ruski i beloruski teniseri se vraćaju na Vimbldon
Komentar