SPORT

Sramota se ponavlja – Novaka ponovo nema među kandidatima za veliku nagradu!

Novak Đoković, najbolji teniser Srbije, ni ove godine nije među kandidatima za nagradu „Stefan Edberg“ koja se dodeljuje za fer-plej ponašanje.
Sputnik
U poslednjih 18 godina nagradu „Stefan Edberg“ osvajali su samo Rodžer Federer i Rafael Nadal, dok Novak Đoković ponovo nije ni blizu.
Nagradu dodeljuje ATP koji trenutno i nema dobar odnos sa srpskim teniserom jer Novak ima organizaciju PTPA koji se kosi sa idejama ATP-a.
Međutim, kada je reč o ovoj nagradi ATP bi to trebalo da ostavi po strani jer je Novak u svakom meču maksimalno bio fer plej igrač prema svakom protivniku.
Umesto njega ponovo je među nominovanima Rafael Nadal, a s obzirom da je do sada uz Federera jedini osvajač pretpostavlja se da će ta nagrada ponovo završiti u njegovim rukama.
Nominovani su još i: Kameron Nori (Velika Britanija), Karlos Alkaraz (Španija), Kasper Rud (Norveška), Feliks Ože-Alijasim (Kanada), Rafael Nadal (Španija), Fransis Tijafo (SAD), Grigor Dimitrov (Bugarska), Hubert Hurkač (Poljska), Lorenco Museti (Italija), Mateo Beretini (Italija), Maksim Kresi (SAD).
SPORT
Hrvatska usred Malage srušila Špance za polufinale Dejvis kupa
SPORT
Novak je izneo istinu koja će zaboleti kritičare
SPORT
Novak ga pobedio, a Norvežanin mu zahvalan: Nastavićeš da me inspirišeš
Komentar