RUSIJA

Putin: Rusija ove godine izvezla oružje u vrednosti od osam milijardi dolara

Rusija je ove godine izvezla oružje u vrednosti od osam milijardi dolara, uprkos teškim uslovima u 2022. godini, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na svečanoj manifestaciji povodom 15. godišnjice kompanije „Rosteh“.
Sputnik

„Danas je jasno da značajan deo naoružanja odlazi na domaću potrošnju, za potrebe Oružanih snaga. Međutim, čak i u ovakvim uslovima već smo prodali u inostranstvo, na svetska tržišta, naoružanje u vrednosti od osam milijardi dolara“, saopštio je Putin, istakavši da je u ovakvim uslovima to veoma dobar rezultat.

Kako je dodao, potpisani su ugovori na još veće sume, ali nije želeo konkretnije da govori o tome.
Istovremeno je istakao da se Rusija oduvek s pravom ponosila svojim oružarima, kojima je zahvalio na trudu.

„Uvek ste nadmašivali druge u ključnim oblastima, kao i sada. Ne mislim samo na hipersonično oružje, nego i na druge komponente vojne industrije. Ljudi vredno rade, ugledajući se na naše pretke, na velike tradicije mnogih generacija naših oružara koji su svojim delom dokazali da je rusko oružje – oružje pobede“, rekao je Putin.

Ruski lider je naložio odbrambenoj industriji da poveća proizvodnju kako bi bile zadovoljene potrebe ruske vojske.
Takođe je dodao da iskustvo u suprotstavljanju zapadnom oružju tokom specijalne vojne operacije treba iskoristiti za poboljšanje ruskog odbrambenog naoružanja.
RUSIJA
Putin: Da nije bilo državnog udara u Ukrajini 2014. godine ne bi bilo ni specijalne operacije
Komentar