Katar 2022

Hteli da ga uhapse i bace na robiju, sad će mu podići spomenik u domovini

Selekcije Holandije i Ekvadora podelile su bodove (1:1) u meču drugog kola grupne faze na Svetskom prvenstvu u Kataru. Junak dana je napadač južnoameričke selekcije Ener Valensija koji je u 49. minutu doneo bod svom timu i postigao treći gol na šampionatu.
Sputnik
Valensija je tako rano istakao kandidaturu za najboljeg strelca celog Mundijala, a kako igra i u poznim fudbalskim godinama kandiduje se da mu zemljaci podignu spomenik, ako odvede Ekvador do drugog kruga.
Podsetimo, Valensija je u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Čilea pre šest godina umalo bio uhapšen na terenu i oteran na robiju jer nije plaćao alimentaciju, a što je mogao da bude presedan nezabeležen u svetu fudbala.
Ipak, potom se nagodio sa vlastima čiji ljubimac ovih dana postaje polako, ali sigurno.
Njegov pogodak iz 49. minuta iz odbitka posle udarca Estupinjana doneo je Ekvadorcima četvrti bod na Mundijalu, a kako su igrali u većem delu meča protiv loših Holanđana imaće za čim da žale.
Jer, osim vodećeg pogotka Kodija Gakpoa, posle stvarno prelepog udarca iz šestog minuta, Evropljani gotovo da ništa nisu uradili na ovom meču.
Golman Noper je bio na mukama u 32. kada je skinuo zicer Valensiji, dok ga je sreća pogledala u nadoknadi kada je Ekvadrocima opravdano poništen pogodak za izjednačenje Estupinjana.
Imao je golman Holandije dosta sreće i u 58. kada je Gonzalo Plata pogodio prečku, ali su mreže ostale mirne u poslednjih pola časa igre.
Posle dva odigrana kola Holandija i Ekvador imaju po četiri boda, dok Senegal ima tri. Afričkoj selekciji pobeda u poslednjem kolu nad Ekvadorom garantuje drugu fazu, dok je južnoamerikancima dovoljan i bod.
Holandija u poslednjem kolu ima najlakši posao, duel sa domaćinom Katarom.
Komentar