Katar 2022

Moćni Francuzi bi reprizu iz Rusije

Francuska je aktuelni šampion sveta i u Kataru će pokušati da uradi ono što joj je pošlo za rukom pre četiri godine u Rusiji. Gledajući snagu tima, Trikolori s pravom mogu da se nadaju velikom podvigu i odbrani titule. Didije Dešan je i dalje selektor, postoji sistem, pa će Galski petlovi mnogima zapržiti čorbu.
Sputnik
Francuzi su osvojili i Ligu nacija 2021. godine, ali su ispali u ranom delu nokaut faze Evropskog prvenstva.
Veliki problem za Trikolore je i što neće moći da računaju na Ngoloa Kantea, a videćemo i kakva je situacija sa Polom Pogbom. Čak i Rafaela Varana muči povreda.
Ipak, ne postoji mesto u timu gde su Francuzi slabi, od defanzive, bekova, štopera, zadnjih veznih, krila, napadača. U timu imaju i osvajača Zlatne lopte Karima Benzemu, te jednog od najboljih igrača današnjice Kilijana Mbapea, a potencijal u špicu dodaju i Antoan Grizman te Usman Dembele, Olivije Žiru i Kinglsi Koman.
Francuzi su se do Svetskog prvenstva domogli tako što su bili prvi u grupi D evropskih kvalifikacija. Može se reći ubedljivo. Ostavili su iza sebe Ukrajinu, Finsku, Bosnu i Hercegovinu i Kazahastan. Kao što bi i moglo da se očekuje od svetskih šampiona.
U poslednje vreme Francuzi nisu igrali nešto posebno, dobili su samo jedan od poslednjih šest mečeva, ali veruju da će biti najbolji kada to bude bilo najpotrebnije.
Koliko god da su dobri u napadu, odbrana je malo slabiji deo tima, pa će protivnici eventualno u tom delu tražiti svoju šansu. A šanse se će protiv Francuza svakako biti male.
Raspored
22. novembar
22.00 Francuska - Australija
26. novembar
19.00 Francuska - Danska
30. novembar
18.00 Tunis - Francuska
Komentar