SPORT

Padovi za Đokovića i Medvedeva, Rubljov napredovao za dve pozicije

Holger Rune, 19-godišnji teniser iz Danske, pobedom u finalu Masters turnira u Parizu nad Novakom Đokovićem obezbedio je sebi mesto među deset najboljih tenisera sveta na ATP listi, a srpski igrač je pao za jednu poziciju.
Sputnik
Rune je godinu startovao van najboljih stotinu, ali će je, po svemu sudeći, završiti kao deseti teniser sveta.
Njemu je pobeda nad Đokovićem u finalu Pariza donela skok od osam pozicija, dok je srpski teniser pao za jedno mesto i sada je osmi na ATP listi.
U vrhu je zabeleženo još promena, Stefanos Cicipas je plasmanom u polufinale Pariza stigao do treće pozicije, Danil Medvedev je zbog ranog ispadanja pao na peto mesto, napredovao je Andrej Rubljov i sada je sedmi na svetu, dok je Feliks Ože-Alijasim skočio takođe za dve pozicije i sada je šesti.
Napredak je zabeležio Tejlor Fric i sada je deveti na svetu, a svoja mesta su zadržali prvi Karlos Alkaras, drugi Rafael Nadal i četvrti Kasper Rud.
Što se tiče ostalih srpskih teniser, Miomir Kecmanović je pao za dva mesta i sada je 31, Filip Krajinović za jedno i sada je 54, Laslo Đere je 73, a najveći pad je imao Dušan Lajović, za čak deset mesta i sada je 99. na svetu.
Od 200. do 300. mesta su plasirani Miljan Zekić (234.), Nikola Milojević (242.) i Hamad Međedović (252.), a Peđa Krstin je na 578. mestu.
ATP lista:
1. Karlos Alkaras
2. Rafael Nadal
3. Stefanos Cicipas
4. Kasper Rud
5. Danil Medvedev
6. Feliks Ože-Alijasim
7. Andrej Rubljov
8. Novak Đoković
9. Tejlor Fric
10.Holger Rune
► Nedavno je najbolji srpski teniser govorio za Sputnjik.
Komentar