SRBIJA

Čen Bo: Kina protiv jednostranih akcija na KiM, Priština što pre da formira ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Kine Čen Bo, koja je prenela da Peking podržava napore da se dogovor o KiM postigne u okviru Rezolucije 1244 SB UN i protivi se jednostranim akcijama koje doprinose eskalaciji i narušavanju stabilnosti.
Sputnik
Ambasadorka Čen Bo je rekla da Priština što pre mora da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština, kao što je to dogovoreno u okviru Briselskog sporazuma, saopšteno je iz Predsedništva.
Ona je zahvalila Vučiću na tome što ju je upoznao sa najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, istakavši da je stav Kine po tom pitanju dosledan.
"Veoma cenimo napore Srbije i Vas lično ka traženju mirnog rešenja u dijalogu i pregovorima. Podržavamo legitimne zahteve srpske strane, koji se tiču bezbednosti njenih građana na Kosovu i Metohiji, kao i napore da se dogovor uspostavi u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Protivimo se jednostranim akcijama koje doprinose eskalaciji i narušavanju stabilnosti", rekla je ambasadorka Kine.
Predsednik se sastao danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine kako bi je obavestio o najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i poziciji u kojoj se naša zemlja nalazi.
Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da Srbija, uprkos svim izazovima, nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti, te ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.
Predsednik Vučić zahvalio je ambasadorki NRK na podršci i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.
Komentar