SRBIJA

Vučić otkazao sve posete inostranstvu, danas vanredna sednica Vlade o KiM i sastanak sa Sinodom SPC

Predsednik Srbije Aleksanadar Vučić otkazao je sve posete inostranstvu zbog situacije na Kosovu i Metohiji.
Sputnik
Predsednik Srbije će danas prisustvovati na vanrednoj sednici Vlade Srbije na kojoj će podneti ministrima izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija.
Predsednik će upoznati ministre sa dešavanjima na Kosovu i Metohiji, posle odluke Kurtija i vrhuške EU da praktično bace pod noge Briselski sporazum i pokušaja da u dijalog između Beograda i Prištine na mala vrata proguraju Šolcov i Makronov plan, koji predviđa da se Srbija ne protivi članstvu lažne države Kosovo u Ujedinjenim nacijama.
Sednica bi trebalo da bude održana oko 10 časova, nakon čega će se predsednik Srbije sastati sa ambasadorima Rusije i Kine Aleksandrom Bocanom-Harčenkom i Čen Bo.
Kako mediji navode, posle razgovora sa kineskim i ruskim ambasadorima, preko izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, Vučić će obavestiti SAD i EU o stavovima kosovsko-metohijskih Srba i Srbije.
Vučić će se sutra sastati u Patrijaršiji i sa Sinodom SPC, kako bi Njegovu Svetost i arhijereje upoznao sa najnovijom situacijom na KiM, prenose mediji.
Predsednik Srbije se danas izvinio velikom prijatelju, predsedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju zbog otkazivanja prisustva na velikom skupu COP 27, koji se održava u Šarm el Šeiku od 7. novembra.
Na skupu će učestvovati svi svetski lideri od američkog predsednika Džozefa Bajdena, predsednika Francuske Emanuela Makrona, predsednice Evropske komisije Ursule Fon der Lajen, Mohameda bin Zajeda i drugih.
SRBIJA
Zakazan hitan sastanak: Predloženo da Srbi napuste sve institucije tzv. Kosova na severu pokrajine
Komentar