SRBIJA

Zorana Mihajlović: Nisam sigurna da će nova vlada biti proevropska

Odlazeća ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović, koja neće biti deo nove Vlade Srbije, izjavila je nije sigurna da je nova vlada proevropska, ali da je sigurna da je prosrpska.
Sputnik
"Smatram da je Srbiji mesto u zapadnoj Evropi, a ne na istoku. Nisam sigurna da je nova vlada proevropska, ali sam sigurna da je prosrpska. Sigurna sam da će se u narednom periodu baviti pozicijom Srbije u trenutnim okolnostima", izjavila je Mihajlovićeva.
Ona je kazala da joj do sada nije bilo lako i da nije pristajala da bude pion.
Mihajlović se zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
„To je čovek koji me je 2010. godine pozvao u SNS. To je čovek s kojim sa svaki put sedela kad smo dogovarali da budem ministarka u prethodnim vladama. To je čovek s kojim sa juče sedela i dogovarala da ne budem ministarka u narednoj vladi. Inače, sve one priče o našem razgovoru – nisu tačne. Mi smo imali razgovor u četiri oka i to ne želim da prenosim. Mislim da mu neće biti lako, ali isto tako mislim da će imati jednu glavobolju manje. Dakle, neće više imati jedan jedini drugačiji ton iz vlade koji je do sada imao“, rekla je ona.
"Ne žalim ni za čim, iza mene stoje rezultati od infrastrukture, saobraćaja. Nisam nikada izbegavala da se borim za svoje stavove i možda me je to koštalo", izjavila je Mihajlovićeva na današnjem obraćanju javnosti.
Ona je istakla da će se u narednim mesecima čuti o njenim planovima i da će ostati u politici.
Komentar