SPORT

Nikola je mudrošću „kupio“ Majami – „Strašno pametan i shvata u hodu“

Nikola Jović, srpski košarkaš odlično se snalazi u Majamiju, a to pokazuju i brojke u predsezonskim mečevima. Nedavno je mladi Nikola ostvario i dabl-dabl, a njegovi saigrači Bem Adebajo i Džimi Batler ne štede reči hvale.
Sputnik
U meču protiv Nju Orleansa Nikola Jović dao je šest poena za 11 minuta provedenih na parketu, a u tih šest stala je i jedna trojka.
Jović polako, ali sigurno dobija svoje mesto u timu i opravdava poverenje koje od prvog dana svi u Majamiju imaju u njega. Talentom i mudrošću mladi srpski košarkaš „kupio“ je i saigrače Džimija Batlera i Bema Adebajoa koji su ga nahvalili.
Batler veruje da će Jović kako sezona odmiče biti sve bolji, a kao jedan od njegovih kvaliteta ističe pamet.
„On je strašno pametan, iako još nije završio srednju školu. Igra tako košarku šutira i dodaje i mislim da će što više bude igrao biti sve spremniji da igra sa starterima. Mislim da će napredovati kako bude imao više utakmica protiv različitih igrača, ali za sada mu ide dobro“, rekao je Batler.
Adebajo se već vezao za talentovanog Srbina i oduševljen je time koliko se Jović trudi i shvata sve na šta mu se ukaže.
„Čoveče on je sjajan košarkaš, stvarno to volim kod tog mladića. On je jedan od onih momaka koji uspeva da shvati stvari u hodu i kada je bio sa nama u prvoj postavi znao je tačno gde da ide, sve je shvatao u toku meča, otvarao nam je prostor“, zaključio je Adebajo.
Obojica košarkaša istakli su da se Jović odlično uklapa u ekipu Majamija.
SPORT
Jokić dao dva poena i izašao na poluvremenu – Srbin se vratio, ali ponovo zabrinuo
SPORT
Đoković u društvu Bodiroge – sastanku prisustvovao i prvi čovek moskovskih „Armejaca“ /foto/
SPORT
„Vreme će pokazati da li ćemo se pomiriti“ – slavni Grk govorio o Obradoviću
Komentar