Specijalna operacija u Ukrajini

Lideri DNR i LNR razmatrali sinhronizaciju u pripremi referenduma

Lider Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin je u telefonskom razgovoru sa liderom Luganske Narodne Republike (LNR) Leonidom Pasečnikom predložio da se sinhronizuju napori republičkih vlasti u pripremi referenduma o njihovom pridruživanju Rusiji.
Sputnik
„Mislim da treba zajedno da pripremimo neke tačke, neke korake treba sinhronizovati. Imam predlog da se objedine napori administracija šefova republika i aparata parlamenata kako bi oni razvili te korake, algoritam koraka koji će nam omogućiti da pokrenemo pitanje pripreme referenduma“, rekao je Pušilin u video-snimku objavljenom na Telegramu.
Pušilin je takođe predložio da se daju nalozi bezbednosnim snagama da zajednički razrade bezbednosna pitanja, „što je izuzetno važno zbog granatiranja poslednjih dana i nedelja“.
„I, mislim da ćemo, s takvim razmatranjem, kao i proteklih godina, za ovih osam godina, kada su se istovremeno rađale republike, kada su republike održale referendum istog dana 2014. godine, isto ćemo se i sada izboriti, ali naši koraci moraju biti sinhronizovani“, rekao je Pušilin.
Prethodno su Javne palate DNR i LNR uputile hitne inicijative svojim liderima za održavanje referenduma o ujedinjenju sa Rusijom.
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Ukrajinska vojska granatirala naselje Jelenovka projektilima "NATO kalibra"
Komentar