SVET

Veliki protesti u Jerevanu - traži se ostavka Pašinjana /video/

U prestonici Jermenije u toku su protesti, kojim se traži ostavka premijera Nikole Pašinjana. Sam premijer je pozvao sunarodnike da ne podležu manipulacijama neprijateljskih sila.
Sputnik
Demonstranti su blokirali centralnu aveniju Bagramjana u Jerevanu i okupili se ispred parlamenta i vlade. Oni su pozvali poslanike da dođu na radno mesto i izglasaju impičment Pašinjanu.
Demonstranti govore da premijer želi da učini ustupke Azerbejdžanu i pozivaju pristalice da im se pridruže. U jednom trenutku, pokušali su da probiju ogradu ispred parlamenta, ali su ih zaustavili organizatori.
Pašinjan je u sredu tokom vladinog sata u parlamentu rekao da je spreman da donese teške odluke i potpiše relevantna dokumenta zarad dugoročnog mira u Jermeniji.
"Dragi sunarodnici, pozivam vas da ne podležete manipulacijama. Nijedan dokument nije potpisan i ne pripremamo se za potpisivanje. Ovo je informativna sabotaža koju su dirigovale neprijateljske sile spolja kako bi se slomio otpor zemlje", napisao je Pašinjan na društvenim mrežama.
Komentar