SRBIJA

Otvoren Festival srpske trpeze /foto/

Treći po redu Festival srpske trpeze svečano je otvoren u TC BIG Rakovica, uz mnoštvo izlagača i sa bogatim kulturno-umetničkim programom.
Sputnik
Prvog festivalskog dana učenici ugostiteljskih škola iz Srbije, kao i gosti iz Kruševa (S. Makedonija) i Doboja (R. Srpske, BiH), takmičili su se u pripremi hladnih predjela, a svoja kulinarska umeća gostima su predstavili pobednici festivala hrane poput Turijske Kobasicijade, Levačke Pasuljijade, Dolovačke Štrudlijade...
„Festival srpske trpeze”
Ukuse svog kraja na bogatim trpezema prikazali su predstavnici mnogobrojnih turističkih organizacija iz raznih regiona Srbije, a kao izlagači na festivalu su prisutni mnogobrojni proizvođači suhomesnatih proizvoda, sireva, kolača, meda, slatkiša, sladoleda, rakije, vina, piva itd. koji svoje proizvode nude uz specijalne festivalske popuste.
Na „Festivalu srpske trpeze” su se mogli videti i zanimljivi kostimi
Festival ove godine traje dva dana, a organizatori iz udruženja „Čuvari ognjišta“ su se potrudili da Beograđani i njihovi gosti osete tradicionalno srpsko gostoprimstvo, uz mnogobrojne poklone gostima festivala i zajedničke humanitarne akcije.
Komentar