Evrobasket 2022

Doktorov košarkaški dnevnik: Lutrija sa kobasicama i srpski mit o Nikenenu

Dan pauze i naredna dva dana iskoristili smo za turistički obilazak Praga. Karlov most, kuća koja pleše, praški hrad, kolenica, gulaš i češko pivo su bile obavezne stanice.
Sputnik
Za Sputnjik sport iz Praga piše Ivan Mirović, optometrista, bivši košarkaš i veliki zaljubljenik u igru između obruča.
Većini od nas ovo nije bila prva poseta Pragu pa smo se lako dogovarali oko lokacija, a sve je počelo sastankom u holu hotela.
Doručak koji traje do 10.00, što je većini od nas prerano, sledila je kafa, a zatim šetnja obalom Vltave i poseta muzeju piva.
Slobodnom vremenu je doprineo i termin utakmica Srbije od 21.00, sve nam je išlo na ruku i imali smo vremena i za odmor pre polaska na utakmicu.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Metro linija nas vodi direktno do hale, a ispred arene je konstantna gužva, kao pred utakmicu sa domaćinom Češkom.
Za utakmicu sa Finskom, naravno, bili su u većini i uglavnom svi u fan zoni, dok su ispred svih štandova veliki redovi. Pivo, trdelnik i kobasice se toliko brzo prodaju da je prava lutrija koliko će biti pečene kada dođete do njih.
Dok smo ulazili u halu za duel sa Finskom čuli smo jednog našeg navijača koji ubeđuje Finca da je Mati Nikenen glumio u filmovima za odrasle, na šta je sagovornik odgovorio da je čuveni olimpijac bio samo striper i vlasnik hot-lajna.
Treća pobeda Srbije je bila toliko dominantna, od rezultata 15:10 za Finsku na terenu je postojao samo jedan tim, posle utakmice je usledila kratka proslava pobede i vreme je bilo za povratak u hotel.
Utorak je bio rezervisan za nastavak obilaska grada, šetnju i odmaranje. Pogled na grad je neverovatan, na brdu se nalazi i praški Per la Šez gde smo se uverili da su Dvoržak, Smetana, Čapek i ostali češki velikani na sigurnom.
1 / 5
Prag
2 / 5
Prag
3 / 5
Prag
4 / 5
Prag
5 / 5
Prag
Polazak na utakmicu sa Izraelom smo organizovali ranije, ali ovoga puta nije bilo tolike gužve i na tribinama se okupilo oko 3.000 ljudi, prema servisnim informacijama na džambotronu.
Videli smo da je Izrael pružio otpor Srbiji, Avdija i Madar su dali sve od sebe, ali je naš MVP imao svoje veče.
Na kraju sasvim pristojnih 11 poena razlike na još jednoj utakmici koju je Srbija držala pod kontrolom, kao što smo i mi ostatak večeri jer nas je uspon na Višegrad umorio i više nego što smo mislili.
Dodatak svemu bio je povratak metroom i šou srpskih navijača oduševljenih pobedom... Sledi nam još jedan dan pauze, prijaće i igračima, ali i nama.
Nastaviće se...
Evrobasket 2022
Doktorov košarkaški dnevnik: Beogradski kolaps, bavarsko pivo i Prag – konačno!
Evrobasket 2022
Doktorov košarkaški dnevnik: Hiljade Finaca i disciplina koju ne preporučujem
Komentar