SRBIJA

U Severnoj Mitrovici prelepljene RKS registarske tablice oznakama KM /foto/

Registarske oznake RKS na automobilima u Severnoj Mitrovici prelepljene su oznakama KM koje imaju srpske registarske tablice.
Sputnik
Širom Severne Mitrovice nalepnice KM se mogu videti na mnogim automobilima koji su imali RKS registarske oznake, koje izdaje Priština.
Zakačeni su i plakati na kojima su crvenim „iks“ znakom precrtane registarske oznake RKS, kao neispravne, a KM tablice po srpskom sistemu štiklirane zelenom bojom.
Prelepljene tablice u Severnoj Mitrovici
Osvanuli su i flajeri na kojima s enalazi citat o Kosovu čuvenog srpskog pesnika Matije Bećkovića, kao i njegovu fotografiju.
Plakati su izlepljeni i na oglasnim tablama u Severnoj Mitrovici, a na njima piše „Nema predaje! KM ostaje“.
Uredbom Prištine predviđeno da se u sledeća dva meseca automobili sa srpskim tablicama preregistruju na kosovske sa oznakom RKS.
1 / 2
2 / 2
Plakati u Severnoj Mitrovici
Podsetimo, u sredu su na svim administrativnim prelazima na vidnim mestima postavljene table sa "disklejmerima", odnosno obaveštenja u kojima se objašnjava da se omogućavanje korišćenja ličnih karata koje je izdala Priština vrši isključivo iz praktičnih razloga, radi omogućavanja slobode kretanja i da se to ne može tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.
Beograd i Priština postigli su dogovor o ličnim dokumentima, prema kojem Beograd ukida dokumenta za vlasnike ličnih karata koje su izdale privremene prištinske institucije, dok ih Priština neće uvoditi za građane sa ličnim kartama Srbije.
Dogovor o registarskim oznakama nije postignut.
SRBIJA
Obaveštenja da se dogovor ne tumači kao priznanje Kosova postavljena na administrativnim prelazima
Komentar