RUSIJA

Lider DNR: Finansirajući Kijev Zapad postaje nalogodavac ratnih zločina u Ukrajini

Zapadne zemlje finansirajući Kijev ne samo što postaju saučesnici u ratnim zločinima Ukrajine, već i njihovi nalogodavci, izjavio je lider DNR Denis Pušilin.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Suma govori o tome da Amerika ide na sve ili ništa. Vašington stavlja sav ulog na Ukrajinu da izdrži konfrontaciju“, napisao je Pušilin na svom Telegramu.
„Zapadne zemlje, finansirajući ukrajinski nacistički režim, nisu samo saučesnici u ratnim zločinima koje je počinio Kijev, već su i njihovi nalogodavci“, istakao je on.
Velika Britanija je u sredu objavila da će izdvojiti paket vojne pomoći Ukrajini od 63,5 miliona dolara, dok su SAD najavile novi paket vojne pomoći Kijevu od skoro 3 milijarde dolara.
Rusija je ranije uputila protestnu notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporučivanjem oružja Ukrajini. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.
Komentar