SRBIJA

Stav Rusije po pitanju KiM neće se promeniti: Bocan-Harčenko sa predsednikom Skupštine Srbije

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom koji je tom prilikom poručio da se stav Rusije po pitanju Kosova i Metohije neće promeniti.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ambasador Bocan-Harčenko je naveo da veruje da će se i saradnja između naše dve zemlje u oblasti energetike, kao i u drugim oblastima od obostranog značaja, nastaviti.
Orlić je ukazao da Srbija, suočena sa jednostranim i opasnim potezima Prištine kojima se direktno ugrožava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ulaže velike napore da sačuva mir, stabilnost i sigurnost našeg naroda na KiM.
Kako je saopšteno iz parlamenta, Orlić je rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu i neguje odnose sa svojim tradicionalnim prijateljima, na prvom mestu čuvajući svoje vitalne političke i ekonomske interese.
On je izrazio zahvalnost na principijelnom stavu i podršci Ruske Federacije oko očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.
Bocan-Harčenko je Orliću uručio čestitke predsednika Saveta Federacije Federalne Skupštine Valentine Matvijenko i predsednika Državne Dume Vjačeslava Volodina, povodom izbora za predsednika Narodne skupštine, dodaje se u saopštenju.
Komentar