RUSIJA

Zaharova: Moskva će adekvatno odgovoriti na proterivanje ruskog diplomate iz Rumunije

Moskva će adekvatno odgovoriti na proterivanje i proglašenje personom non grata ruskog diplomate u Rumuniji, jer je to izvršeno pod izmišljenim izgovorima, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Naravno da ćemo adekvatno odgovoriti na rumunski demarš, a o preduzetim merama ćemo naknadno informisati“, rekla je ona.
Zaharova je podvukla da je personom non grata proglašen ruski diplomata bez osnova i pod izmišljenim razlozima.

„Reč je o novoj provokaciji, realizovanoj po scenariju koji je u poslednjih nekoliko meseci bio nekoliko puta viđen u većini zemalja-članica EU i NATO. Šablonske akcije rumunskih vlasti bi trebalo da budu demonstracija lojalnosti zapadnim korporativnim stavovima. Ovde se ne razmatra nezavisna, nacionalno orijentisana linija Bukurešta, što samo pogoršava situaciju“, dodala je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Vlasti Rumunije su 19. avgusta proglasile jednog ruskog diplomatu personom non grata i on bi trebalo da napusti zemlju u narednih nedelju dana.
RUSIJA
Rumunija proterala još jednog ruskog diplomatu
Komentar