SPORT

Ko to i zašto ćuti u Americi?

Hoće li Novak Đoković zaigrati na US Openu? To pitanje je sve više aktuelno, posebno sada kada su SAD popustile sa merama vezanim za koronavirus. O svemu tome za Sputnjik govori Nebojša Jovanović, osnivač agencije Sports menadžment koja je i pisala Teniskom savezu SAD (USTA) u vezi sa „slučajem Đoković“.
Sputnik
Jovanović sada u razgovoru za Sputnjik objašnjava da su naredni dani ključni, te da se USTA i dalje ne oglašava ovim povodom, što je pomalo čudno.
Jovanović pomno prati ovaj slučaj i čitaocima našeg sajta donosi najnovije informacije.
U poslednjih nekoliko dana uveliko se priča o skidanju uslova o putovanju u vezi sa koronavirusom.
Vlada SAD je već skinula prethodne uslove, na primer negativan test na Kovid, vakcinacionu kartu itd. To važi za putovanje u SAD.
Za strane državljane koji ulaze u SAD, još nisu promenili.
Kao što sam pretpostavljao, izgleda da će olakšati sve i neće biti nikakvih Kovid uslova za ulazak stranaca u sledećih nekoliko nedelja (znači, posle US Opena)...
Nole bi „morao“ da doputuje za koji dan da bi se aklimatizovao i spremio za turnir.
Možda nas (Vlada SAD) iznenadi sa pozitivnom odlukom.
USTA ćuti o svemu, ne odgovara, jer im je verovatno tako „savetovano".
Sledećih par dana će biti odlučujući“, konstatovao je Jovanović u javljanju za Sputnjik.
S obzirom na to da se radi o jednom od najboljih tenisera u istoriji, po mnogima i najboljem, čudno je što Teniski savez SAD nije javno podržao Novaka sada kada se otvorila mogućnost da se mere uklone i on nesmetano dođe u SAD.
Primera radi, direktor Australijan opena Kreg Tajli nedavno se javio i javno rekao da bi voleo da Novak zaigra u januaru u Melburnu.
Da li sledi nova drama slična onoj koja se dogodila u Australiji?
SPORT
Amerika popušta sa merama – nova šansa za Đokovića!
Komentar