RUSIJA

Lavrov ostao bez tradicionalne košulje u Kambodži

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov otkrio je novinarima da mu nije odgovarala veličina košulje iz kambodžanske narodne nošnje koja je sašivena za njega za prijem u okviru Asocijacije nacija jugoistočne Azije.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Dva puta su merili, ali nije odgovarala. To je bio težak zadatak“, našalio se Lavrov.
Večeras se u prestonici Kambodže održava svečana večera u okviru ASEAN-a. Po tradiciji, ministri na večeri oblače košulja iz narodne nošnje te zemlje koja predsedava Asocijacijom i fotografišu se, držeći se za ruke. Košulje su specijalno šivene za njih.
Ovo nije prvi put da organizatori ASEAN-a nisu uspeli da pogode veličinu ministra – Lavrovu su 2016. godine u Laosu sašili košulju koja mu takođe nije odgovarala po veličini, pa je, kao i sada, morao da ide na večeru u odelu.
Šef ruske diplomatije stigao je u prestonicu Kambodže Pnom Pen, gde će 4. i 5. avgusta učestvovati na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova u formatu Rusija – ASEAN.
Komentar