SVET

Tramp kritikovao Nensi Pelosi zbog planiranog puta na Tajvan

Bivši predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je predsednicu Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi zbog njenog planiranog puta na Tajvan, koji je osudila Kina, a generalno podržali kongresmeni-republikanci.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Peking je upozorio Nensi Pelosi da ne posećuje ostrvo, rekavši da će time dotaći „crvenu liniju“ i da će na njenu posetu će biti odgovoreno „odlučnim kontramerama".
Kineska vlada, koja Tajvan smatra delom svoje teritorije, održala je vojne vežbe u blizini ostrva prethodnih meseci, prenosi Tanjug pisanje lista „Hil“.
Tramp je na svojoj društvenoj mreži „Istina“ rekao da je „nered sa Kinom poslednje u šta bi ona (Pelosijeva) trebalo da bude umešana“ i da će samo načiniti stvari gorim.
„Sve što ona dotakne pretvori se u haos, ometanje, glupost“, naveo je Tramp.
Njegovi komentari su ga doveli u sukob sa nekim članovima Republikanske partije, koji su pozdravili napore Pelosijeve da „odbrani demokratiju i ljudska prava“.
U međuvremenu, Bela kuća nije bila entuzijastična oko eventualne posete Pelosijeve Tajvanu, a predsednik Bajden je rekao da američka vojska „misli da sada nije dobar trenutak“, iako nije preduzeo nikakve javne poteze da pokuša da je spreči.
SVET
Pentagon pravi planove ako Pelosi krene na Tajvan
Komentar