REGION

Afera „Možura“: Crnogorski parlament otvara istragu

Crnogorska skupština usvojila je danas Odluku o otvaranju Parlamentarne istrage i obrazovanju Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa i drugih subjekata u vezi sa projektom vetroelektrane Možura.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Odluka će stupiti na snagu danom objavljivanja u Službenom listu.
Malteška novinarka Dafne Karuang Galicija, koja je istraživala i pisala o slučaju „Možura“, ubijena je u eksploziji bombe postavljene ispod njenog automobila, u blizini porodične kuće u gradu Bidnija.
Ni tri godine od njene pogibije nema osuđujuće presude za ovaj zločin, a najstariji sin novinarke Metju Karuan Galicija, neposredno posle ubistva, okrivio je vladu Malte za smrt majke.
On je nedavno otkrio i da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović ključna osoba iz Crne Gore kojom se njegova majka bavila dok je istraživala slučaj "Možura", objavili su ranije podgorički mediji, preneo je Tanjug.
Sin ubijene malteške novinarke: Moja majka je istraživala Đukanovića
Istraga ubistva novinarke na Malti: Tokovi novca vode u Crnu Goru
Komentar