RUSIJA

Fotoreporter RIA Novosti osvojio nagradu na svetskom izboru za najbolju sportsku fotografiju

Fotoreporter RIA Novosti Aleksej Filipov postao je jedan od dobitnika nagrade za najbolju sportsku fotografiju na svetu (World Sport Photography Awards), saopštili su u pres službi međunarodnog multimedijalnog pres centra „Rosija sevodnja“.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Fotografija Filippova predstavlja fragment trke mešovite štafete na Svetskom prvenstvu u biatlonu u slovenačkoj Pokljuki prošlog februara, za koju je dobio bronzanu medalju u kategoriji „Zimski sportovi“, navodi se u saopštenju.
Posebnu nagradu žirija u kategorijama „Zimski sportovi" i „Gimnastika" osvojile su njegove dve dinamične fotografije Rusa Jevgenija Garaničeva na Svetskom prvenstvu u biatlonu 2021. godine i nastup gimnastičarke Sane Vevers iz Holandije u finalnom takmičenju na Evropskom prvenstvu u umetničkoj gimnastici u Bazelu u aprilu 2021. godine.

Aleksej Filippov je dobitnik mnogih ruskih i međunarodnih nagrada za fotografiju.
Nagrada World Sports Photography Awards je jedna od glavnih nagrada u oblasti svetske sportske fotografije.
Nagrade su u različitim godinama uključivale najbolje sportske fotografe na svetu, a žiri čine ljudi iz međunarodnog sportskog novinarstva i menadžmenta. Na konkursu 2022. godine su učestvovale fotografije iz više od 60 zemalja, a poslato je oko 7.000 radova.
KULTURA
Izložba srpskog fotografa u Parizu: Raskoš narodnih nošnji Balkana osvaja svet
Komentar