REGION

Patrijarh Teofil uručio Dodiku Orden Jerusalimske patrijaršije

Srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, patrijarh jerusalemski Teofil uručio je Orden Jerusalimske patrijaršije.
Sputnik
Dodik je najavio da će Vlada Republike Srpske u narednih mesec dana Jerusalimskoj patrijaršiji donirati 100.000 evra.
Dodik je patrijarha upoznao sa složenom situacijom u BiH, ali je i pozvao patrijarha da poseti Republiku Srpsku.

"Susret s jerusalimskim patrijarhom Teofilom Trećim danas, kao i prije 10 godina, jednako je otvoren i pun razumevanja za srpski narod u Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

Jerusalimski patrijarh je istakao da je samo prisustvo Dodika u patrijaršiji od velikog značaja za njih i da su kako je kaže razmenili mišljenja o stanju na Kosmetu, regionu kao i problemima u svetu, prenosi RTRS.
"Upoznat sam sa složenom situacijom u BiH, posebno kada su religijska neslaganja u pitanju. Ovo su izazovna vremena, svi moramo da budemo jedinstveni u Hristu", rekao je patrijarh Teofil.
Srpski član Predsedništva BiH će se sastati i sa predsedavajućim Svetske cionističke organizacije Jakovom Haguelom koji će mu dodeliti priznanje.
Tokom posete Izraelu, Dodik će prisustvovati večeri koju priređuje Haim Bibas, predsednik Federacije lokalnih vlasti u Izraelu i gradonačelnik Modina, grada pobratima sa Banjalukom.
Komentar