DRUŠTVO

Kako pravilno očistiti dasku za sečenje da bi duže trajala

Daske za seckanje često se koriste prilikom pripreme jela. Međutim, ukoliko se ne čiste na pravilan način, mogu da postanu ozbiljna pretnja za zdravlje.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Za razliku od plastične daske za sečenje koja može da se pere u mašini za sudove, drvene kuhinjske daske zahtevaju malo više pažnje.

Bitno je da se dobro osuše

Prilikom čišćenja drvene daske za sečenje, ili bilo kog drugog drvenog pribora, preporuka je da ih operete sa malo deterdženta za sudove, isperete vrelom vodom, obrišete i ostavite da se osuše u uspravnom položaju.
Nikako nemojte da ih perete u mašini za sudove, jer će ih jaki mlaz vrele vode u kombinaciji s hemikalijama učiniti podložnim pucanju i savijanju.

So, limun i soda bikarbona

Kako biste bili sigurni da ćete uspešno ukloniti sve bakterije, drvenu dasku možete umesto hemijskim sredstvima očistiti i pomoću dve namirnice koje imate u kuhinji — soli i limuna.
Pospite so po dasci i izribajte je sa polovinom limuna. Tako očišćenu dasku ostavite nekoliko minuta da odstoji, a zatim je isperite toplom vodom. Kako biste uklonili i neprijatne mirise, ovoj mešavini dodajte i sodu bikarbonu, preneo je portal „Kliks“.
DRUŠTVO
Kad čujete čemu služe peteljke od paprika, nikada ih više nećete bacati
DRUŠTVO
Tri načina da rashladite spavaću sobu bez klima uređaja
DRUŠTVO
Zašto je krastavac čudesna namirnica
Komentar