RUSIJA

Bugarski ekspert: Izvršili smo harakiri

Bugarska je prekinula odnose sa Rusijom koji su građeni dugi niz godina, smatra zamenik predsednika Bugarske privredne komore Krasimir Dačev.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema rečima Dačeva, to se tiče saradnje država u mnogim sferama – politici, privredi, pa i u ljudskim odnosima, ako govorimo o poslovnim kontaktima.
„I tu su došli optimisti (Kabinet ministara Kirila Petkova), koji nisu pravilno razumeli reči Evrope o obustavljanju isporuka gasa iz Rusije. Niko nije rekao kada bi to trebalo da se desi, ali naši su to shvatili bukvalno“, rekao je zamenik predsednika organizacije u emisiji Bugarskog nacionalnog radija.
„Zaista smo uradili takav harakiri. T e odnose smo gradili decenijama. To su unutarekonomski, spoljnoekonomski, spoljnopolitički odnosi. To će nas skupo koštati. Biće obnovljeni, ali kada će i kolika će biti cena, teško mi je da pretpostavim“, rekao je Dačev.
Po njegovim rečima, vlada se ne brine ni o biznisu niti shvata da su stanovništvo i kompanije sve siromašniji.
RUSIJA
Bugarska vlada na meti kritika: Nema ugovora ni sa „Gaspromom“ ni sa drugim dobavljačima
Komentar