RUSIJA

Ruski sistemi za elektronsko ratovanje „ogluveli i oslepeli“ ukrajinsku vojsku

Ruski kompleksi i sistemi za elektronsko ratovanje ostavili su ukrajinsku vojsku bez „očiju i ušiju“ tokom specijalne vojne operacije, saopštila je ruska državna korporacija „Rosteh“.
Sputnik

„Različiti sistemi za elektronsko ratovanje trenutno uspešno prolaze 'borbenu proveru': 'gase' komunikacione kanale protivnika, sisteme za navođenje, ostavljajući ih bez 'očiju' i 'ušiju'. Takođe potvrđuju da su sposobni da se efikasno bore protiv bespilotnih letelica, da suzbijaju kanale kontrole i prenosa podataka između operatera i drona, satelitsku navigaciju“, navode iz ruske kompanije.

Visoku efikasnost pokazuju i nosive puške protiv dronova koje proizvode preduzeća „Rosteha“. One mogu da uništavaju manje bespilotne letelice i kvadrokoptere koje protivnik aktivno koristi za izviđanje.
Kako je u maju Sputnjiku saopštio obavešten izvor, ruski sistemi za elektronsko ratovanje prigušili su iznad Crnog mora stratešku bespilotnu letelicu NATO-a koja se približila obalama Krima i pokušala da obavi izviđanje ruskih objekata i snaga u interesu ukrajinske vojske.
RUSIJA
Ruski general: Obaveštajne službe NATO-a prisluškuju mobilne telefone
Komentar