SPORT

Instant otplata - novi ugovor, pa devet trojki /video/

Košarkaš Anadolu Efesa Šejn Larkin pogurao je Anadolu Efes ka prvoj pobedi u finalu turskog šampionata protiv Fenerbahčea sa čak 37 poena, od čega je pogodio devet trojki. Na taj način Pivari su slavili sa 103:92 i smanjili razliku u seriji na 1:2. Larkin je poverenje i novi ugovor odmah opravdao sjajnom partijom.
Sputnik
Zanimljivo je da je Larkin sa ovih 37 poena oborio rekord sezone, a van linije 6,75 gađao je 9/14.
Larkin je u petak zvanično potpisao novi ugovor sa šampionom Evrope, na još dve godine saradnje, a dan kasnije prosuo je u mrežicu Fenera čak devet trojki što je zaista skor za poštovanje.
Treba reći i da Larkin u novom ugorou ima opciju NBA klauzule, što bi značilo da može da ode preko bare ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda za njega, a interesovanja je svakako bilo u vidu Vašingtona.
Nije mogao bolje da počne novi mandat u Efesu.
Larkin je proveo nekoliko poslednjih sezona u Turskoj, a oprobao se u par navrata i u NBA ligi. Izabran je za pika prve runde drafta 2013. godine od strane Majamija.
Sa Pivarima je osvojio dve uzastopne titule prvaka Evrope, a ove godine je izabran i u prvu petorku takmičenja. U sezoni za nama Larkin je bio u najboljih pet u Evroligi kada su u pitanju poeni (14,7), asistencije (5,3) i pogođeni šutevi za tri poena (2,4).
Nije poznato koliko je težak novi Larkinov ugovor, ali se spominjalo da je dobio sličnu sumu poput one iz prethodnog ugovora, a to je 3.200.000 evra.
Amerikanac je još 2020. godine govorio o potencijalnom povratku u NBA, i istakao je da ne bi voleo da bude timski treći plejmejker. Takođe, istakao je da voli da igra u Evropi pred strastvenim navijačima. Tako da novi ugovor nije neko veliko iznenađenje.
Kao i njegova nova sjajna partija sa čak devet pogođenih trojki. Gledaćemo još Larkinau finalnoj seriji turskoj šampionata.
Već je počeo da otplaćuje novi ugovor na pravi način.
SPORT
Srbija skinula jedan teret – Vasa ponovo majstor na parketu
Komentar