RUSIJA

Moskva: Petoro hrvatskih diplomata proglašeno za persone non grata

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na razgovor hrvatskog ambasadora i tom prilikom mu je iznelo oštar protest zbog ranijih koraka Zagreba i obavestila da je petoro hrvatskih diplomata proglašeno za persone non grata.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ambasadoru Tomislavu Caru je izražen oštar protest zbog pokušaja hrvatskih vlasti da na Rusiju svale krivicu za ratne zločine u Ukrajini i zbog pružanja vojne pomoći neonacističkom kijevskom režimu.
Kao odgovor na raniju odluku Zagreba da smanji broj zaposlenih u ruskom diplomatskom predstavništvu ambasadoru je uručena nota u kojoj se petoro hrvatskih diplomata proglašava za persone non grata.
RUSIJA
Kakvu perspektivu ima neprijateljski stav Hrvatske prema Rusiji
Komentar