RUSIJA

Kremlj: Kijev kontradiktoran, nije jasno šta žele

Rukovodstvo Ukrajine stalno daje kontradiktorne izjave zbog čega nije jasno šta Kijev želi, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Upitan da prokomentariše izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o tome da su pregovori sa Rusijom neophodni da bi se okončao sukob, ali da ih ruska strana ne želi, Peskov je rekao:
„Pregovori su sada zamrznuti po odluci i u skladu sa kursom koji je odabrala ukrajinska strana. To je prva stvar koja je u suprotnosti sa pomenutom izjavom Zelenskog. Drugo, ukrajinsko rukovodstvo stalno daje kontradiktorne izjave. To nas sprečava da shvatimo šta želi ukrajinska strana i da li je spremna na trezveni pristup i da prihvati realno stanje stvari.“
Podsetimo, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da je Kijev sam obustavio pregovore sa Rusijom i da nije odgovori na ruske predloge.
Komentar