VAŽNO OBAVEŠTENJE
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).
Ako paradajz još nije zreo, najbolje je ne konzumirati ga nekoliko dana dok ne postane zreo, a onda ga pripremati. Zreli paradajz može da ostane svež u frižideru oko dve nedelje.
Paradajz možemo da čuvamo u frižideru, ali je važno da uzmemo u obzir njegovu zrelost. Hlađenje prekida proces zrenja. Ako stavite nezreli paradajz u frižider, ostaće takav. U slučaju da ste kupili prezreli paradajz, obavezno ga stavite u frižider da se uspori kvarenje.
Ako imate više zrelih paradajza, a nećete sve da ih iskoristite, ostavite ih da se osuše, uklonite im peteljke ili ih zamrznite u posudi ili vrećici za zamrzivač.
Kada budete želeli da ih pojedete samo stavite smrznuti paradajz u posudu sa mlakom vodom. Nakon nekoliko minuta u vodi, lako ćete moći da skinete koru. U tom slučaju najbolji je za kuvana jela i za sos, piše „Magazin novosti“.