SRBIJA

„Nekima smeta što u Crnoj Gori žive Srbi“: Reakcija Srbije na zahtev da se odrekne svojih korena

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je na zahtev crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova da se sa sajtova ambasada ukloni deo iz istorije Srbije u kojem se navodi da su Duklja i Zeta bile plemenske oblasti srednjevekovne Srbije, jer u Crnoj Gori tvrde da je to netačno.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije navodi da Crnu Goru poštuje kao suseda i kao suverenu i nezavisnu zemlju, ne sporeći pravo na njenu državnost
Nemaju, kažu, šta da komentarišu niti žele da vode istorijske rasprave, ali primećuju da nekima smeta što na tim prostorima i dalje žive ljudi koji se osećaju Srbima, prenosi RTS.
U odgovoru Ministarstva napominje se da istorijske rasprave treba ostaviti istoričarima, a da političari i diplomate treba da vode brigu o budućnosti građana Srbije i Crne Gore, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost.
REGION
Skandalozan zahtev Crne Gore: Traže da Srbija izbriše svoje korene
Komentar