RUSIJA

Rusija se povlači iz Parlamentarne konferencije Baltičkog mora

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin rekao je da je Savet Dume odlučio da povuče Rusku Federaciju iz Parlamentarne konferencije Baltičkog mora.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Danas je na Savetu Dume doneta odluka o povlačenju Ruske Federacije sa Parlamentarne konferencije Baltičkog mora (BSPC). Stalni članovi BSPC su parlamenti Nemačke, Danske, Islanda, Letonije, Litvanije, Norveške, Poljska, Finska, Švedska i Estonija. Sa parlamentarcima većine ovih zemalja danas nema dijaloga ni u formatu ove organizacije, ni kroz međuparlamentarne kanale“, naveo je Volodin.
On je, takođe, ukazao na to da odgovornost za prekid parlamentarnih veza snose oni koji „podrivaju osnovne principe konferencije i koriste ih za napad na Rusiju“.
"Delatnost BSPC-a je uvek bila izgrađena na ravnopravnoj osnovi, a odluke su se donosile konsenzusom. Međutim, Parlamentarna konferencija Baltičkog mora prekinula je stvarnu saradnju, a zemlje učesnice su zaboravile na interese sopstvenih građana", dodao je Volodin, napominjući da je „nekada koristan format multilateralnog dijaloga pretvoren u instrument antiruske politike“.
To lišava svakog smisla za dalju interakciju u okviru BSPC“, zaključio je Volodin.
Komentar