DRUŠTVO

Nema velikih mišića bez ovih namirnica

Ako je početak proleća i za vas preloman trenutak i vreme kada počinjete sa dijetama, vežbanjem i pripremama za letnju sezonu, ono što treba da znate jeste da ćete vežbanjem oblikovati vaše telo, ali je ishrana ključan saveznik.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Zato, kako piše MSN, vaš izbor treba da budu piletina, govedina jer sadrže puno proteina, pa ih je dobro jesti da biste imali impresivnu mišićnu masu. Tofu je dobar izbor za vegane i vegetarijance, ali je i dobar izvor proteina podjednako kao i jaja, tunjevina i kikiriki puter.

Piletina

Da biste povećali mišićnu masu, konzumirajte hranu koja sadrži nemasne proteine bez previše masti. Piletina zadovoljava oba kriterijuma.
Piletina

Govedina

Govedina sadrži puno proteina, ali budući da govedina često ima puno masti, poželjniji su nemasni komadi mesa.
Šnicle

Tofu

U 100 grama tofu ima osam grama belančevina i svega 75 kalorija, a produžava osećaj sitosti.
Tofu

Pirinač

Kažu da na dan treninga treba da pojedete srednju činiju obarenog pirinča zbog njegove neverovatne uloge u igradnji mišićne mase.
Pirinač

Jaja

Jedan od ključnih sastojaka ishrane koja podstiče razvoj mišićne mase je svakako jaje. Ono u sebi sadrži 13 grama proteina, a upravo oni imaju veću biološku vrednost od bilo koje druge namirnice.
Jaja

Tunjevina

Tunjevina je neprevaziđen izvor proteina.
Tunjevina

Avokado

Smatra se odličnim izvorom dobrih masti zbog visoke kalorijske vrednosti i sjajan je dodatak za salate. Bogat je vlaknima, vitaminima i mineralima. Od njega možete da pravite i ukusne namaze.
Avokado

Kikiriki puter

Porcija dve kašike putera od kikirikija sadrži više od 8 grama proteina, gotovo 2 grama vlakana, 208 miligrama kalijuma, više od pola grama gvožđa, 24 mikromiligrama folata, 188 kalorija i tri grama šećera. Bogat je antioksidansima i sadrži veliku količinu mononezasićenih masti koje su povezane sa smanjenim rizikom od srčanih bolesti.
Puter od kikirikija

Bademi

Svako ko želi da dobije na mišićnoj masi treba da jede bademe, u 100 grama sadrže 21,2 grama proteina i 11,8 grama vlakana, prenela je „Politika“.
Badem
Komentar