RUSIJA

Kijev sprema dve krvave provokacije: Meta su civili koji odlaze iz Harkova i brana u Nikopoljskom

Kijev priprema novu krvavu provokaciju kako bi potom za to optužio rusku vojsku, a radi se o napadu ukrajinskih ekstremista iz artiljerijskih jedinica na civile koji pokušavaju da se evakuišu iz Harkova, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnik
„Zvanični Kijev nastavlja sa pripremama monstruoznih provokacija sa masovnim uništenjem civila kako bi potom za ta zlodela optužio ruske oružane snage“, upozorio je on.
Mizincev je kazao i da ukrajinska vojska već razmestila artiljeriju u blizini mesta Cupovka u Harskovskoj oblasti odakle namerava da izvrši paljbu.
„Imamo pouzdane informacije da ukrajinski neonacisti nameravaju da tu provokaciju sprovedu u skorijoj budućnosti“, naglasio je.

Istovremeno, Mizincev je upozorio i na još jednu provokaciju koju pripremaju ukrajinski nacionalisti, a reč je o dizanju u vazduh brane na Nikolajevskom akumulacionom jezeru.

„Oni nameravaju da je dignu u vazduh i potom da okrive za to Rusiju“, kazao je.
Ruski general je upozorio da, ukoliko oni zaista dignu u vazduh branu, voda će poplaviti čitav niz naseljenih mesta gde živi najmanje 45.000 ljudi.
„Ta voda bi nanela ogromnu štetu i drastično bi pogoršala sanitarno-epidemiološku situaciju u Nikopoljskom regionu“, dodao je on.
„To su sve dokazi da Kijev nastavlja da se ponaša neljudski prema sopstvenom narodu“, zaključio je Mizincev.
RUSIJA
UŽIVO Raskrinkana nova provokacija Kijeva, u Donbasu uhapšen službenik OEBS-a zbog špijunaže
Komentar