KULTURA

Konstrakta: Predstavićemo Srbiju u najboljem svetlu

Predstavnica Srbije pevačica Ana Đurić Konstrakta izjavila je danas da se njen nastup sa pesmom „In korpore sano“ na „Evroviziji“ 12. maja u Torinu neće mnogo razlikovati od onoga na „Beoviziji“.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nakon svečanog ispraćaja na „Pesmu Evrovizije“, kog je priredila danas Radio-televizija Srbije u svom sedištu, Konstrakta je rekla novinarima da će nastup ipak prilagoditi evrovizijskoj sceni, koja je uvek impozantna, jer je to „najveći evropski televizijski šou“.
„Naše ambicije su da predstavimo Srbiju u najboljem mogućem svetlu. Zaista ćemo se potruditi, ali nije sve u našim rukama. Za sada nam je fokus ulazak u finale. Ako uđemo nadam se da će dalje dobro proći“, rekla je Konstrakta.
Pevačica je otkrila da će sa svojim timom 1. maj slaviti u avionu na putu ka Torinu, a da poslednje dane pred polazak provode pripremajući nastup.
„Spavamo malo i jedemo mnogo. Ponavljamo koreografiju besomučno mnogo puta, iako je jednostavna. Moramo svi biti sinhronizovani“, naglasila je Konstrakta.
Pevačica je ocenila i da je „Evrosong stvar gde dosta politika igra ulogu“, ali je naglasila da ne ide u borbu nego da se predstavi inostranoj publici, i da je to fokus a „ne šta drugi rade“.
Upitana kako komentariše raznorazna iščitavanja simbolike u stihovima „In korpore sano“, performansu i vizuelnom aspektu koji pesmu prati, Konstrakta je rekla: „To više govori možda o nama kao zajednici nego konkretno o našem nastupu i pojavljivanju“.
Na današnjoj svečanosti Konstrakta je prisutnima u zgradi RTS-a i ispred nje delila bele karanfile i peškire.
„Simbolika je pipava stvar. Njoj svako upisuje nešto što treba. Beli karanfili nas prate od početka nastupa. Znače ljubav, razumevanje i poštovanje“, dodala je pevačica.
Upitana šta se promenilo, a šta nije u njenom životu nakon izbora za srpsku predstavnicu na „Pesmi Evrovizije“, Konstrakta je rekla:
„Ostalo je u mojoj dnevnoj rutini ustati ujutro, izvesti psa da piški. Jer pas piški iako ja idem na Evroviziju“.
Komentar