RUSIJA

Ukrajina je teroristička država, Zelenski mora da snosi odgovornost

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin komentarišući planove Kijeva da izvrši atentat na ruske novinare izjavio je da je Ukrajina teroristička država, a njen predsednik Vladimir Zelenski mora da snosi odgovornost.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njegovim rečima, otpočevši rat protiv Ukrajinaca, „Kijev je prešao na teroristička akta protiv civila drugih država".
„Neophodno je priznati da je Ukrajina teroristička država, a Zelenski mora da snosi odgovornost. Odgovorna lica moraju biti kažnjena", napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.
On je dodao da ovaj događaj svedoči o ispravnosti i blagovremenosti pokretanja specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini.
Podsetimo, pres-služba Federalne službe za bezbednost Rusije objavila je da su u uhapšeni u Moskvi neonacisti saopštili da su planirali ubistvo novinara Vladimira Solovjova, Olge Skabejeve, Evgenija Popova, generalnog direktora MIA „Rusija sevodnja" Dmitrija Kiseljova i glavne urednice RT i MIA „Rusija sevodnja" Margarite Simonjan.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
RUSIJA
Putin: Teroristi spremali ubistvo ruskog novinara
RUSIJA
Simonjanova: Nije teško umreti za istinu
Komentar