RUSIJA

Potpuno oslobođen strateški važan grad Kremena u Donbasu

Oružane snaga Rusije i Narodne milicije LNR preuzele su punu kontrolu nad gradom Kremena, koji su ekstremisti pretvorili u utvrđeno područje. Uspešno je izbegnuto ozbiljno uništavanje urbane infrastrukture i stambenih zgrada, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kremena je strateški važan grad u ratnoj zoni u Donbasu. Kontrola nad Kremenom će omogućiti ulazak u grad Rubežno, za koji se još vode borbe, s pozadinskih pozicija neprijatelja.
Prema rečima Igora Konašenkova, raketne snage i artiljerija Ruske Federacije izvele su za dan napade na 1.001 ukrajinski vojni cilj, među kojima su 58 komandnih mesta, 162 vatrena položaja ukrajinske artiljerije, kao i 771 uporište i područja okupljanja ukrajinskih vojnika i vojne tehnike.
General je rekao da je ruska operativno-taktička i vojna avijacija tokom noći pogodila 20 područja u kojima su koncentrisani ljudstvo i vojna tehnika ukrajinskih trupa. Napadi su izvedeni u oblastima oko naselja Šnurki, Novonikolajevka iAleksandrovka.
Prema njegovim rečima, ruska protivvazdušna odbrana je u protekla 24 sata uništila 13 ukrajinskih bespilotnih letelica i oborila jednu raketu „Točka-U“.
Konašenkov je dodao da je od početka ruske specijalne operacije uništeno više od 500 ukrajinskih dronova.
„Ukupno, od početka specijalne vojne operacije uništeno je 140 aviona, 106 helikoptera, 511 bespilotnih letelica, 254 protivvazdušna raketna sistema, 2.410 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 262 višecevna bacača raketa, 1.046 minobacačkih oruđa terenske artiljerije i 2.259 jedinica specijalnih vojnih vozila“, rekao je Konašenkov.
Komentar