SPORT

Kremlj: Vimbldon će biti na gubitku ako se ruskim teniserima zabrani učešće

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da će teniski turnir Vimbldon biti na gubitku ako se ruskim sportistima zabrani učešće.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„S obzirom na to da je Rusija jaka zemlja tenisa, da su naši teniseri u vrhu svetske rang liste, to znači da će upravo takmičenja biti na gubitku zbog njihovog suspendovanja. Neprihvatljivo je ponovo praviti od sportista taoce nekakvih političkih predrasuda, političkih intriga i neprijateljskih postupaka prema našoj zemlji“, poručio je Peskov.

„Poželeo bih momcima da, uprkos tome, učine sve kako ne bi izgubili formu i ispali iz svetske klase“, dodao je Peskov.
Ranije je list „Njujork tajms“ saopštio da su organizatori Vimbldona odlučili da ne dozvole učešće ruskih i beloruskih tenisera na turniru.
Istovremeno, čelnik Sveengleskog kluba za tenis na travi i kriket Skot Lojd rekao je da odluka o tome još nije doneta.
Ruski teniseri koji će biti najviše pogođeni ovakvom odlukom Vimbldona su Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Karen Hačanov i Aslan Karacev, kojima se predviđao visok plasman na trećem Grend slemu sezone.
SPORT
Zapadni mediji: Vimbldon će izbaciti Ruse i Beloruse
Komentar