REGION

Traži se radnik za specifičan posao: 15 dana na poslu, 15 dana kod kuće, za 920 evra

Firma "Plovput" iz Splita raspisala je konkurs za radno mesto svetioničara na radnom mestu Sveti Ivan na Pučini.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Iako bi mnogi danas želeli da se nađu u ovoj ulozi, treba znati da se radi o zaista specifičnom zanimanju, te da ih je na Jadranu ostalo danas tek tridesetak, prenosi Poslovni dnevnik.
Plata iznosi između 6 i 7 hiljada kuna (7.000 kuna je 927 evra), piše Morski.hr. Zgodno može biti što na svetioniku neće provoditi mesece, već je 15 dana na svom radnom mjestu, a 15 dana može da bude kod kuće.
Ali svetioničar će ipak sve svoje potrepštine namiriti sam i moraće dobro da se pripremi za boravak na usamljenoj hridi, računajući s tim da bi mogao ostati i nekoliko dana duže zbog uvek za svetionik realnih nepredviđenih okolnosti.
U opisu radnog mesta svetioničara, Plovput između ostalog navodi kontrolu ispravnosti nautičkih karakteristika svetionika, glavnog i rezervnog svetla, sirene za maglu kao i kontrolu svih objekata pomorske signalizacije u vidokrugu, ručno uključivanje sirene za maglu u slučaju kvara automatskog pri vidljivosti manjoj od 1.000 metara, tekuće održavanje uređaja i opreme za sigurnost plovidbe, učestvovanje u akcijama traganja i spašavanja na moru, evidentiranje u Radio dnevniku meteoroloških podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda u svrhu ispravnog ispostavljanja računa za izvršenu uslugu, te izradu i dostavljanje meteoroloških izveštaja DHMZ-u i Plovputu, piše portal.
Komentar