SPORT

Košarkaši Fuenlabrade u crno-belim dresovima – u čast Partizana /foto/

Košarkaši Fuenlabrade nosili su crno-bele dresove protiv Obradoira, u čast Partizana koji je pre 30 godina igrao domaće evropske utakmice u ovom španskom gradu.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Partizan je zbog sankcija međunarodne zajednice našoj državi igrao utakmice u Fuenlabrada i tada je stvorena neraskidiva veza između dve strane.
Ove godine obeležava se 30 godina od crno-belog pohoda na krov Evrope, te su Španci u čast tog perioda obukli crno-bele dresove.
Partizan je bio bez pomoći svojih vernih Grobara, ne i bez navijača. Jer stanovnici Fuenlabrade, gde su crno-beli primali goste, do 1970. sela sa nekoliko hiljada stanovnika, danas modernog grada sa blizu 200.000 ljudi, na domak Madrida, prihvatili su Partizan kao rod rođeni.
I poklonili mu srce i dušu.
Trideset godina kasnije dve strane su i dalje usko povezane, a to pokazuje i gest KK Fuenlabrada koji je obukao crno-bele dresove u španskom prvenstvu.
Čistka u Madridu posle katastrofe protiv Bajerna
Amerika je već krenula da uzima danak Evropi
Ženska Evroliga stigla do Amerike – reagovali Lebron i Bogdan /video/
Komentar