REGION

Crna Gora proteruje još četvoro ruskih diplomata; Rusija: Odgovorićemo

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je da je proglasilo još četvoro diplomata Ambasade Ruske Federacije personama non grata.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Formalna nota o ovoj odluci, u kojoj je naveden rok od sedam dana o napuštanju teritorije naše države, uručena je danas ruskom ambasadoru“, navodi se u saopštenju crnogorskog ministarstva.
Ministarstvo je, kako se dodaje, donelo odluku na osnovu procene relevantnih bezbednosnih organa u Crnoj Gori o aktivnostima ruskih diplomata i člana 9 Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, preneo je portal RTCG.
S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da će Moskva pružiti odgovarajući odgovor na proterivanje ruskih diplomata.
REGION
Crna Gora proteruje ruskog diplomatu
RUSIJA
Rusija proteruje crnogorskog diplomatu
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Komentar