RUSIJA

Rumunija proglasila 10 ruskih diplomata za persone non grata

Rumunske vlasti odlučile su da proteraju iz zemlje 10 zaposlenih u ruskoj ambasadi u Bukureštu, saopštila je pres-služba Ministarstva spoljnih poslova Rumunije. Iz Moskve poručuju da će uslediti odgovor.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„MIP saopštava da su vlasti Rumunije odlučile da na teritoriji zemlje proglase za persone non grata 10 osoba koje rade u ambasadi Ruske Federacije u Bukureštu, smatrajući da njihov rad i aktivnosti protivreče odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine“, navodi se u saopštenju spoljnopolitičkog resora.
S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da će Moskva pružiti odgovarajući odgovor na proterivanje ruskih diplomata.
Prethodno je Evropska unija proglasila 19 zaposlenih u stalnom predstavništvu Rusije pri EU za persone non grata, saopštila je spoljnopolitička služba EU.
Podsetimo, brojne evropske zemlje su ove nedelje saopštile da proteruju ruske diplomate.
RUSIJA
Danska proteruje 15 ruskih diplomata, Italija 30, Španija 25, a Švedska trojicu
Komentar