SPORT

Dončić uništio Lejkerse, Janis „zaključao“ Embida! /video/

U noći između utorka i srede odigrano je nekoliko veoma zanimljivih utakmica. Slovenac Luka Dončić je razbio Los Anđeles Lejkerse, dok je pobedu svojoj ekipi doneo Grk Janis Adetokumbo sjajnom blokadom.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dončić je sa Dalas Maveriksima pobedio Los Anđeles Lejkerse rezultatom 128:110, a u jednom trenutku je bilo i +37 za domaćina.
Gostima, istini za volju, nisu igrali ni Entoni Dejvis ni Lebron Džejms, a Luka je izdominirao za manje od pola sata sa tripl-dablom od 34 poena i po 12 skokova i asistencija.
Priliku je dobio i Boban Marjanović, ali srpski centar za dva minuta na parketu nije ostvario nikakav učinak sem jednog promašaja.
Na drugoj strani istakli su se Malik Monk sa 28 i Rasel Vestbruk sa 25 poena.
U duelu dva MVP kandidata, Grk Janis Adetokumbo je pobedio Kamerunca Džoela Embida na gostovanju – odnosno, Milvoki Baksi su savladali Filadelfija 76erse rezultatom 118:116.
Adetokumbo je upravo bio taj koji je doneo pobedu – i to „zalepivši“ Embida pri šutu za pobedu, nakon što je Džejms Harden teško promašio trojku.
Grk, inače dvostruki MVP lige, bio je dominantan i u statistici sa 40 poena, 14 skokova i šest asistencija, dok su ga pratili Kris Midlton sa 22 poena, devet skokova i sedam asistencija i Džru Holidej sa 18 poena, osam skokova i deset asistencija.
Na drugoj strani Harden je imao 23 poena i devet asistencija, a Embid 29 poena, 14 skokova i sedam asistencija.
NBA rezultati, utorak na sredu:
Filadelfija – Milvoki 116:118
Vašington – Čikago 94:107
Bruklin – Detroit 130:123
Dalas – Lejkers 128:110
Klipers – Juta 121:115
Komentar