SPORT

Novak ne igra, ali je prvi – Rus preti iz Amerike

Najbolji srpski teniser Novak Đoković započeo je 363. nedelju na prvom mestu ATP rang liste. Inače, lista nije ažurirana u odnosu na prethodnu sedmicu jer je u toku Masters u Majamiju, pa su bodovi ostali identični.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Svetski broj 1 Novak Đoković i dalje ima 8.420 bodova, dok drugoplasirani Danil Medvedev ima 8.275 bodova.
U slučaju da ruski teniser stigne do polufinala Majamija, gde mu je naredna prepreka u trećem kolu Španac Martinez, očekuje ga povratak na tron.
Treći teniser sveta je Španac Rafael Nadal sa 7.115 bodova, samo deset manje ima Nemac Aleksander Zverev koji u Majamiju ima priliku da preuzme poziciju od aktuelnog osvajača Australijan opena. Peti je Cicipas, zatim slede Beretini, Rubljov, Rud, Ože-Alijasim i Nori, među prvih deset.
Podsetimo, apsolutni rekord po broju nedelja provedenih na vrhu je u vlasništvu Nemice Štefi Graf koja je bila prva 377. nedelja.
Kada su u pitanju ostali srpski teniseri Filip Krajinović je 38, dok je Miomir Kecmanović 47. reket sveta, Dušan Lajović je poziciju ispod, dok je Laslo Đere na 54. mestu.
SPORT
Beloruskinja „pobegla“ sa terena od 16-godišnjakinje
SPORT
Kirjos u životnoj formi, „bivši“ Rus izveo nezapamćen potez /video/
SPORT
Amerikanac o ponižavanju Đokovića: „Politički potez ljudi koji su želeli publicitet“
Komentar